< Reclama ta aiciContactează-mă folosind formularul din pagina Contact

Importanta legumelor

Legumele trebuie sa ocupe un loc important in alimentatia noastra, datorita continutului mare de substante hranitoare si in special de vitamine, a caror lipsa sau insuficienta in alimentatie poate provoca serioase tulburari in metabolismul uman, in special la copii, predispunandu-i la diferite boli.

Cele mai frecvente vitamine ce se gasesc in majoritatea legumelor sunt A, B, C, D, E, K, PP.

Un om matur, in functie de activitatea pe care o depune în 24 ore, are nevoie de vitamina A – 1 mg, vitamina B1 si B2 cate 2 mg, vitamina C – 50 mg, vitamina PP – 20 mg. In cazul efortului fizic, cantitatea de vitamine C, B si PP se dubleaza.Continutul in saruri minerale sporeste valoarea alimentara a legumelor. Sarurile minerale au un rol important in formarea si intarirea oaselor, in formarea hemoglobinei din sange, precum si la neutralizarea activitatii secretiilor gastrice.

Majoritatea legumelor contin saruri de calciu, fier, magneziu, fosfor, etc. Avand aceste calitati, legumele nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

Adăugați un comentariu